'Bir Kitap Bir Etkinlik' eTwinning Projesi

Okulumuzda 'Bir Kitap Bir Etkinlik' eTwinning projesi uygulanmaya başlanmıştır. Okulumuz öğretmenlerinden Merve Peker 5-C sınıfı, Mukaddes Dalyan 4-A sınıfı, Emine Arslantaş 5-F sınıfı, Seda Çetin 5-E sınıfı ve Şeyda Coşkun 5-B sınıfı öğrencileri ile projeyi yürütmektedirler.

Projenin amacı; okul öncesi öğrencilerini resimli kitaplarla buluşturmak, kitap sevgisi kazandırmak, yazı farkındalığı geliştirmek ve hazırlanan etkinliklerle kitapların etkinliğini artırarak okul öncesi eğitim kazanımlarına ulaşmaktır. Proje grubundaki öğrencilerle etkileşimli okuma çalışmaları yapılacak, kitaplardaki kavramlara-içeriklere uygun bütünleştirilmiş etkinlik türleri uygulanacaktır. Etkinlik türleri farklı gelişim alanlarına hitap ederek çocuğun çok yönlü gelişimini destekleyecektir. Etkinlikler sanat, fen matematik, Türkçe ,okuma yazmaya hazırlık gibi farklı türlerde olup yaparak yaşayarak öğrenmeyi temele alan bir yaklaşımla uygulanacaktır. Çocukların farklı gelişim alanları desteklenerek gelişimleri takip edilecektir. Resimli kitaplarla hazırlanan etkinliklerin çocukların gelişimleri üzerindeki etkisi süreç sonunda paylaşılacaktır. Projemiz mart ayında başlayıp mayıs ayında son bulacaktır. Belirlenen 8 kitap ile etkinlikler bütünleştirilip uygulanacaktır.

29-03-202229-03-202229-03-2022