Mutfaktaki Ritmi Dinle! / Listen to the Rhythm in the Kitchen! - E Twinning Projesi - Sacide KARACA

Okulumuz 5/D sınıfı öğretmeni Sacide KARACA ve öğrencilerinin katılmış olduğu ,  ritim etkinliklerine yönelik "Mutfaktaki Ritmi Dinle! / Listen to the Rhythm in the Kitchen!" eTwinning projesi uygulanmaya başlamıştır.

Projemizde; Okul Öncesi Eğitimde Orff Schulwerk yaklaşımı ve çocukların ritim duygusunu geliştirmek temel alınmıştır. "Orff-Schulwerk" insanın içinde var olan yaratıcılığı ortaya çıkarmasına olanak tanıyan, temelinde ritim, hareket, müzik, dans ve konuşma olan, insanın içinden geldiği gibi hareket etmesine, doğaçlama yapmasına olanak tanıyan, bütün gelişim alanlarını kapsayarak yaparak yaşayarak eğlenceli bir eğitim ortamı sunan bir eğitim anlayışıdır. Bu anlayış kapsamında öğrencilere farklı materyallerle ritmik müzik duygusu, dans, hareket ve dikkatinin pekiştirilmesi amaçlanmaktadır. Amacımız öğrencilerimizle mutfaklarımızda kullandığımız materyallerle müziklere ritim oluşturmak ve öğrencilerimizin ritim duygularının gelişmesini sağlamaktır.

01-12-202101-12-202101-12-202101-12-2021